Ismét közbeszerzési szakreferens képzés indul!

2022. január 17.

Az OKJ megszűnésével sem állt meg az élet a közbeszerzési szakképzések terén.

Az OKJ 2021. január 1-es megszűnésével teljesen átrendeződött a hazai képzési piac, ennek részeként a korábbi, mindenki által jól ismert közbeszerzési referens képzés is némiképp átalakult.

Rengeteg érdeklődést, megkeresést kapunk, amelyből az látszik, hogy még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy mi és miként változott a közbeszerzési referens képzések terén, úgyhogy álljon itt egy rövid összefoglaló:

Mivel a közbeszerzési referens szakképzés kikerült az OKJ rendszeréből, így jelenleg sehol az országban nem indítható OKJ-s szakképzés ebben a témakörben, ezzel kijelenthető, hogy megszűnt az a típusú közbeszerzési alapozó képzés, ahol sztenderd, mindenhol azonos tematika mellett tartották az oktatásokat a különböző képző intézmények.

Még ezen központi tematika mellett is elég nagy szórás volt az egyes képzőintézmények és az általuk tartott közbeszerzési referens képzések között, ez különösen igaz napjainkban, ahol már a tematikát, a képzés beltartalmát sem szabályozzák központilag, azaz gyakorlatilag minden képzőintézmény olyan tartalommal, óraszámmal és elnevezéssel hirdeti a közbeszerzési képzését, amilyennel csak akarja.

Mindenkinek óvatosságot és kellő körültekintést javaslunk tehát, mivel ha valódi szaktudás megszerzése a cél, akkor nem biztos, hogy a legkevesebb óraszámú, és legolcsóbb képzést érdemes választani a kínálatból.

Ajánlunk is egyúttal egy olyan képzést, amelyről 100 %-osan kijelenthető, hogy a korábbi OKJ-s közbeszerzési referens képzés méltó utóda:

A Soter Line Oktatási Központban Támis Norbert szakmai vezetésével és oktatásával 45 csoport, azaz kb. 1500 fő végezte el az elmúlt 12 év során az OKJ-s közbeszerzési referens képzést, sajátította el azokat a közbeszerzési alapokat, amelyekre tudott építkezni a későbbi szakmai pályafutása során.

Az OKJ megszűnésével, a "régi" közbeszerzési referens képzés tematikáján alapulva (minimális korrekciókkal), azzal nagyságrendileg egyező óraszámban elindult a közbeszerzési szakreferens képzés, ahol hétfő-szerdai, illetve kedd-csütörtöki csoportokkal Támis Norbert várja a tanulni vágyókat, jelenleg online képzés formájában.

Az online képzésről röviden:

A tanórák az előre meghirdetett oktatási időpontokban zajlanak, valós idejű, élő online órák keretében. Ezekben az időpontokban az oktató és a tanfolyami résztvevők a WebEx felületre csatlakozva kommunikálnak egymással. Így az oktatóval és a csoport többi tagjával végig lehetőség van a kapcsolattartásra.

Új induló csoport:

Az új, közbeszerzési szakreferens képzésnek immár a 2. csoportja indul 2022. január 17-én, ehhez a csoporthoz még lehet csatlakozni egy rövid ideig. A képzés ebben a csoportban január 24-től július közepéig tart, a záróvizsga időpontja 2022. július 21.

A képzés rövid bemutatása:

A képzés időtartama: 200 tanóra.

A képzés 1 elméleti és 1 gyakorlati modulból áll:
„A” modul: közbeszerzési alapok (elméleti tananyag) – 130 tanóra
„B” modul: közbeszerzési gyakorlat (gyakorlat) – 70 tanóra

Mindkét modul írásbeli, főszabály szerint online modulzáróval zárul, amelyek legalább 61 %-os teljesítésével lehet záróvizsgát tenni.

A modulok részeként, modulonként 5-5 alkalommal sor kerül írásos, főszabály szerint online zárthelyi dolgozatra. Az a hallgató, aki a zárthelyi dolgozatok összpontszámának legalább 50 %-át nem éri el, nem vehet részt a modulzáró vizsgán.

A képzés írásbeli záróvizsgával zárul, amely 1 db, 180 perces átfogó írásbeli dolgozatot jelent. A képzés sikeres elvégzéséhez az írásbeli záróvizsgát legalább 51 %-os eredménnyel kell teljesíteni.

A képzés végén a sikeres belső vizsgát követően a képző intézmény oklevelet állít ki.

 

Még több információ és jelentkezés az alábbi linken:

https://www.soterline.hu/tanfolyamok/kozbeszerzesi-referens-tanfolyam-kepzes/

 

Aktuális

2023. november 29.
Az uniós értékhatárok emelkednek, a nemzeti értékhatárok változatlanok maradnak 2024. január 1-től
2023. augusztus 28.
Az új, közbeszerzési szakreferens képzés következő, Támis Norbert által tartott csoportja indul 2023. szeptember 19-én. A csoport biztosan indul!
2023. augusztus 25.
Újabb szereplővel bővül(t) a kormányzati központi beszerző szervek köre: megjelent a 396/2023. Korm. rendelet!
2023. augusztus 23.
Európa legelterjedtebb cégminősítője, a Dun & Bradstreet kiemelkedőnek értékelte cégünk pénzügyi stabilitását.