Elérhető a Közbeszerzési Hatóság éves szerződésellenőrzési terve!

2022. január 10.

81 db közbeszerzési szerződést biztosan ellenőrizni fog idén a Hatóság, íme a lista!

A közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződések teljesítésének és módosításának Közbeszerzési Hatóság által végzett ellenőrzéséről szóló 308/2015. (X.27.) Korm. rendelet szabályai irányadók a Kbt. 3. § 24. és 27. pontjai szerinti közbeszerzési és közszolgáltatói szerződések Hatóság általi ellenőrzése kapcsán.

E rendelet alapján történik a nevezett szerződések teljesítésének és módosításának jogi, műszaki és szakmai szempontú ellenőrzése, amely ellenőrzés során a Hatóság eljárására a Kbt., valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) rendelkezéseit kell alkalmazni.

A rendelet 4. §-a alapján a Közbeszerzési Hatóság a rendelet szerinti hatósági ellenőrzési tevékenységét a Hatóság elnöke által jóváhagyott éves ellenőrzési terv alapján végzi. Az éves ellenőrzési tervet és az elrendelt ellenőrzési eljárásokat a Hatóság a honlapján közzéteszi.

Ezen kötelezettségének tett eleget a Közbeszerzési Hatóság azzal, hogy - a korábbi évekhez hasonlóan - idén év elején is közzétette honlapján az éves ellenőrzési tervét, melyben ezúttal 81 db szerződés kapott helyet, az alábbi bontásban:

 • 4 db út- és kerékpárútépítési szerződés
 • 9 db nagyértékűnek minősített építési beruházás (értékük nettó 500 millió Ft-nál nagyobb)
 • 15 db egyéb építési beruházás (nettó 50 millió Ft és nettó 500 millió Ft közötti értékű szerződések)
 • 1 db közétkeztetési szerződés
 • 2 db turisztikai fejlesztésre irányuló szerződés
 • 3 db őrzés-védési szerződés
 • 2 db képzési szerződés
 • 2 db informatikai fejlesztésre irányuló szerződés
 • 2 db autóbuszok, célgépek beszerzésére irányuló szerződés
 • 3 db tervezési szerződés
 • 11 db egyéb szolgáltatási szerződés (pl. hotel üzemeltetés, iszapszállítás, mozaikpadló restaurálás, fürkészdarázs elleni védekezés stb.)
 • 18 db egyéb beszerzés (pl. kerti vasúti mozdonyok, kisbuszok, fogászati kezelőegységek, cseppfolyós szén-dioxid beszerzés stb.)
 • 9 db egyajánlatos eljárás (ebből 5 db a Pécsi Tudományegyetem ugyanazon eljárásához, annak 5 részéhez kapcsolódik)

A teljes tervet e hír mellékleteként is megtalálják, le tudják tölteni!

Fontos kiemelni, hogy a Közbeszerzési Hatóság szerződésellenőrzése nemcsak az éves ellenőrzési tervben szereplő szerződésekre terjedhet ki, miután a Korm. rendelet 5. § (1)-(2) bekezdései alapján a Hatóság hivatalból indított eljárását is lehet kezdeményezni.

Ezt a hivatalbóli ellenőrzést - a jogsértés tudomásra jutásától számított 90 napon belül - a Kbt. 152. § (1) bekezdésében meghatározott szervezetek vagy személyek [azaz akiknek hivatalbóli jogorvoslati eljárás indítására is jogosultságuk van] erre irányuló kérelem benyújtásával kezdeményezhetik, melyet kizárólag a Hatóságnál lehet előterjeszteni.

 

Forrás: https://kozbeszerzes.hu/tevekenysegek/ellenorzes/szerzodes-ellenorzes/

Kapcsolódó dokumentumok

Aktuális

2022. július 19.
Az Országgyűlés kedden 135 igen szavazattal, 54 ellenszavazat mellett elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését.
2022. július 06.
Az új, közbeszerzési szakreferens képzés következő, Támis Norbert által tartott csoportja indul 2022. szeptember 26-án. Már lehet jelentkezni!
2022. június 23.
Az Opten Kft. frissen kapott tanúsítványa szerint cégünk kiemelkedő stressztűrési és megbízhatósági mutatókkal rendelkezik.
2022. január 17.
Az OKJ megszűnésével sem állt meg az élet a közbeszerzési szakképzések terén.