Elérhető a Közbeszerzési Hatóság éves szerződésellenőrzési terve!

2022. január 10.

81 db közbeszerzési szerződést biztosan ellenőrizni fog idén a Hatóság, íme a lista!

A közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződések teljesítésének és módosításának Közbeszerzési Hatóság által végzett ellenőrzéséről szóló 308/2015. (X.27.) Korm. rendelet szabályai irányadók a Kbt. 3. § 24. és 27. pontjai szerinti közbeszerzési és közszolgáltatói szerződések Hatóság általi ellenőrzése kapcsán.

E rendelet alapján történik a nevezett szerződések teljesítésének és módosításának jogi, műszaki és szakmai szempontú ellenőrzése, amely ellenőrzés során a Hatóság eljárására a Kbt., valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) rendelkezéseit kell alkalmazni.

A rendelet 4. §-a alapján a Közbeszerzési Hatóság a rendelet szerinti hatósági ellenőrzési tevékenységét a Hatóság elnöke által jóváhagyott éves ellenőrzési terv alapján végzi. Az éves ellenőrzési tervet és az elrendelt ellenőrzési eljárásokat a Hatóság a honlapján közzéteszi.

Ezen kötelezettségének tett eleget a Közbeszerzési Hatóság azzal, hogy - a korábbi évekhez hasonlóan - idén év elején is közzétette honlapján az éves ellenőrzési tervét, melyben ezúttal 81 db szerződés kapott helyet, az alábbi bontásban:

 • 4 db út- és kerékpárútépítési szerződés
 • 9 db nagyértékűnek minősített építési beruházás (értékük nettó 500 millió Ft-nál nagyobb)
 • 15 db egyéb építési beruházás (nettó 50 millió Ft és nettó 500 millió Ft közötti értékű szerződések)
 • 1 db közétkeztetési szerződés
 • 2 db turisztikai fejlesztésre irányuló szerződés
 • 3 db őrzés-védési szerződés
 • 2 db képzési szerződés
 • 2 db informatikai fejlesztésre irányuló szerződés
 • 2 db autóbuszok, célgépek beszerzésére irányuló szerződés
 • 3 db tervezési szerződés
 • 11 db egyéb szolgáltatási szerződés (pl. hotel üzemeltetés, iszapszállítás, mozaikpadló restaurálás, fürkészdarázs elleni védekezés stb.)
 • 18 db egyéb beszerzés (pl. kerti vasúti mozdonyok, kisbuszok, fogászati kezelőegységek, cseppfolyós szén-dioxid beszerzés stb.)
 • 9 db egyajánlatos eljárás (ebből 5 db a Pécsi Tudományegyetem ugyanazon eljárásához, annak 5 részéhez kapcsolódik)

A teljes tervet e hír mellékleteként is megtalálják, le tudják tölteni!

Fontos kiemelni, hogy a Közbeszerzési Hatóság szerződésellenőrzése nemcsak az éves ellenőrzési tervben szereplő szerződésekre terjedhet ki, miután a Korm. rendelet 5. § (1)-(2) bekezdései alapján a Hatóság hivatalból indított eljárását is lehet kezdeményezni.

Ezt a hivatalbóli ellenőrzést - a jogsértés tudomásra jutásától számított 90 napon belül - a Kbt. 152. § (1) bekezdésében meghatározott szervezetek vagy személyek [azaz akiknek hivatalbóli jogorvoslati eljárás indítására is jogosultságuk van] erre irányuló kérelem benyújtásával kezdeményezhetik, melyet kizárólag a Hatóságnál lehet előterjeszteni.

 

Forrás: https://kozbeszerzes.hu/tevekenysegek/ellenorzes/szerzodes-ellenorzes/

Kapcsolódó dokumentumok

Aktuális

2023. november 29.
Az uniós értékhatárok emelkednek, a nemzeti értékhatárok változatlanok maradnak 2024. január 1-től
2023. augusztus 28.
Az új, közbeszerzési szakreferens képzés következő, Támis Norbert által tartott csoportja indul 2023. szeptember 19-én. A csoport biztosan indul!
2023. augusztus 25.
Újabb szereplővel bővül(t) a kormányzati központi beszerző szervek köre: megjelent a 396/2023. Korm. rendelet!
2023. augusztus 23.
Európa legelterjedtebb cégminősítője, a Dun & Bradstreet kiemelkedőnek értékelte cégünk pénzügyi stabilitását.